Advality Kft.


A tartalomhoz

Tájékoztató

Ismertető a társasházi proximity beléptető rendszerhez

Ki ne bosszankodott volna már azon, hogy bevásárlásból hazaérve mindkét kezében szatyrokkal, nem találta a kulcsát a bejárati ajtónál?
Ilyenkor kezdődik a dühítő folyamat: a zacskók lepakolása és a kulcs keresése a kabátunk zsebeiben, majd a táskánk mélyén. Ha meg is van az a fránya kulcs, akkor is nehéz egy harmadik kéz nélkül bejutni az ajtón, hacsak le nem pakoljuk a földre a cuccainkat. Milyen jó lenne, ha ilyenkor - varázsütésre - egy jó tündér kinyitná nekünk a kaput és nem kellene a zacskókkal, táskákkal, kulcsokkal vacakolni.
A rendszerünk - többek között - éppen ezt a problémát kívánja megoldani.
A rádiófrekvenciás RFID olvasó érzékeli, ha egy kulcskártyát közelítünk felé és automatikusan kinyitja a bejárati ajtót.

Proximity beléptető rendszer alkalmazásának előnyei:

Kényelmes: Nem kell a kulcsot elővenni. A kulcskártyát az érzékelőhöz közelítve a kapu automatikusan kinyílik. (3-15 cm olvasási távolság; nagytávolságú olvasónál 50-60 cm olvasási távolság)

Kényelmes: Egy kulcsot több beléptető rendszerhez is lehet programozni, így egy kulcs is elegendő több ajtó nyitásához.

Biztonságos: Megnehezíti illetéktelen személyek bejutását. Ha valakinek nincs kulcsa, akkor általában a kapu előtt várakozva próbál bejutni az épületbe. Ha nem kell kulcsot keresgélnünk és megállnunk a kapunál, akkor az illetéktelen személyek nehezebben tudnak mögöttünk "beslisszanni".

Biztonságos: Opcionálisan a rendszer felszerelhető szünetmentes tápegységgel is, igy egy esetleges áramszünet esetén is be tudunk jutni a házba.

Biztonságos: A rendszer naplózza az utolsó 8000 belépést. Ez a funkció kikapcsolható, de erősen ajánlott a bekapcsolása. Ha valami speciális esemény történik a társasházban pl. betörnek egy lakásba, vagy eltünnek Mici néni virágai a lépcsőházból, akkor visszakövethető, hogy adott időszakban ki jött be a házba. Ezzel könnyedén megtalálhatóak az esetleges tanúk, és kideríthető az is, hogy ki engedte be azt az idegent, aki lenyúlta a fikuszt! :-) Ennek egy elég fontos pszihológiai hatása van a lakókra, ugyanis a rendszer felszerelése után senki sem fog idegeneket beengedni a társasházba. Mert később kideríthető, hogy ki engedte be a már említett fikusztolvajt. Meg egyébként is. A társasház folyósói, az közös terület, de nem közterület. Idegeneknek semmi keresnivalójuk ott. Mindenki nagyon meglepődne, ha pl. a furdőszobájában találkozna egy "szórólaposztóval" és eléggé ki lenne akadva. A társasházak közös területei legalább ennyire privát területek, azzal a különbséggel, hogy azt a ház lakói közösen használhatják.

Biztonságos:
Lehetőség van a rendszerhez riasztót kapcsolni. Ez egy egyszerü riasztó, ami akkor jelez, ha az ajtó befeszítik, vagy ha valaki kitámasztja és pl. 10 percnél tovább van nyitva. A riasztót kikapcsolni egy proxy kulcs segítségével lehet, ami egyébként is jogosult az ajtó nyitására. Természetesen lehetőség van a riasztó ideiglenes kiiktatására, ha pl. valaki költözik.

Biztonságos: Sok társasházban a kaputelefon PIN kódjának segítségével jutnak be az emberek a bejárati ajtón. Sajnos előbb-utóbb illetéktelenek is megtudják a kódot, így rövid idő után gyakorlatilag bárki bejuthat a lépcsőházba, drasztikusan csökkentve ezáltal a ház biztonságát.

Gazdaságos: A jelenleg használatos hagyományos zárak általában magánlakások bejárati ajtajához vannak tervezve (egy magánlakásban ez napi néhány nyitást jelent). Ezért nem bírják a napi akár több száz nyitást egy lépcsőház esetén. A nagy igénybevételtől hamar elkopnak, nehézkesen működtethetők, gyakran cserélni kell őket.

Költséghatékony: Egy kulcs elhagyása esetén nincs szükség zárcserére és az összes kulcs kicserélésére, az elhagyott kulcs kitiltható a rendszerből a sorszáma alapján.

Költséghatékony: Már kis lakásszámú társasházaknál is megéri felszerelni.

Értéknövelő: A többrétű kényelmi és biztonsági szolgáltatás révén növeli lakása értékét.

Transzparens: Ez a rendszer a kaputelefon rendszer mellett működik, azzal párhuzamosan és nem helyette.

Bővíthető: Minden rendszerhez utólag is tetszőleges mennyiségű kulcskártyát lehet programozni. Alapkiépítésben a rendszer 6000 db kulcs adatait tudja kezelni.

Megbízható: Processzor vezérelt, alacsony energia felhasználású, masszív kivitel. A proximity olvasó és a nagytávolságú olvasó vandálbiztos kivitelű.

Tartós: A kiépített rendszerre 1 év teljes körű (alkatrész, szerelés, kiszállás) garanciát vállalunk. Garanciaidőn túl szerződés alapján a garanciális időtartam korlátlanul meghosszabbítható.

Biztonságos: A modern társasházaknál manapság már követelmény a tűzjelző rendszer megléte. A beléptető rendszer illeszthető a tűzjelző rendszerhez. Igy, egy esetleges riasztás esetén az ajtó(kat) automatikusan nyitja a rendszer, ezáltal szabaddá válik a menekülési útvonal és a tűzoltók is be tudnak jutni az épületbe. ( Egy riasztás esetén a tűzoltó nem fog felcsengetni a lakásokba, hogy ugyan engedje már be valaki, hanem egyszerüen és nagyon helyesen betöri az ajtót, ( Az élet és vagyonbiztonság mindig elsőbbséget élvez !!!) Ez életeket menthet, mert ilyenkor minden másodperc számit, de egy téves riasztás esetén ez akár többszázezer forintos kárt okozhat a társasháznak. ( A tűzoltók szintén nem mérlegelhetik, hogy egy riasztás téves-e vagy nem.) Hasonló probléma merül fel a tűzjelző helyiségek zárjainál. Általában a tűzjelző központ egy zárt helyiségben ( pl. elektromos helyiség ) van. Riasztás esetén a tűzoltók első útja ide vezet, hogy megtudják, hogy az épület melyik részéből érkezik a riaszás. Természetesen itt sincs mérlegelési lehetőség, az ajtó betörésekor. Mindezek a károk megelőzhetőek elektormos zár és egy egyszerű elektronika segítségével, ami kinyitja a szükséges ajtókat a tűzjelző riasztásakor.

Komplett:
Természetesen nem csak beléptető rendszerekkel foglalkozunk. Tanácsot adunk, hogy hogyan lehet egy bejárati ajtó biztonságát más módon növelni. Ez jelentheti a zár kicseréléset sikmágnes, vagy egyéb zárszerkezetre, az ajtó megerősítését, hogy ellenáljon a durvább betörési kisérleteknek is.


És ez csak a legegyszerübb eset! Egy belépési pont. Cégünk foglalkozik komplex rendszerek kialakításával.

Csak néhány ötlet:

- Kétajtós zsilip rendszer.
- Többajtós rendszer, akár 256 ajtó önnálóan vagy hálózatba kötve.
- Liftvezérlés.
- Garázsajtó rendszerek. Megakadályozza, hogy illetéktelenek bejussanak a társasházból a garázsba és fordítva.
- Proxy távirányítós rendszerek garázskapukhoz, az elhogyott távirányító letiltható a sorszáma alapján, így idegenek nem juthatnak be a garázsba.
- Mindezek riasztóval. A már fenn említett riasztón kívül lehetőség van komplett garázsok riasztóval történő felszerelésére. ( Bővebben a olvashat a témáról a garázs rendszerek pont alatt !)
- És mindezek hálózatba kötve, számítógépes kapcsolattal, ahol azonnal megtudható, hogy ki jött be éppen a társasházba.

Természetesen a variációk száma szinte végtelen!

Néhány egyszerübb rendszer leírását és a hozzá tartozó árajánlatot megtalálhatja weboldalunkon az árajánlatok pont alatt, de egyéni elképzeléseire is örömmel adunk árajánlatot.Kezdőlap | Elérhetőség | Tájékoztató | Árak | Árajánlat kérése | WEBSHOP - Új!!! | Közös kepviselőknek | Referenciák | Gyakran feltett kérdések | Kérdezzen tőlünk | Irodai rendszerek | Gyártó weboldala | Tudásbázis, Szótár | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe