Advality Kft.


A tartalomhoz

Gyakran feltett kérdések

Gyakran feltett kérdések!


Tisztelt partnerünk. Összefoglaltuk ügyfeleink által leggyakrabban feltett kérdéseket, és a hozzájuk tartozó válaszokat.

1. Mi az a RFID?
Az RFID egy rádiófrekvenciás azonosítási szabvány. A kulcsokban lévő parányi chip egy egyedi kódot tartalmaz, amit az olvasó 10-15 cm távolságról is el tud olvasni.

2. Hogyan működik?
Az olvasók folyamatosan impulzusokat bocsájtanak ki, amit a közelében lévő kártya érzékel és válaszul elküldi a saját egyedi kódját.

3. Milyen gyakran kell elemet cserélni a kulcsokban?
A kulcsok nem tartalmaznak elemet. Az olvasó által kibocsájtott energiát használják fel a működésükhöz. Nincs bennük semmilyen mozgó alkatrész, ezért nagyon kicsi a meghibásodás lehetősége.

4. Mi történik, ha vízbe ejtem a kulcsot?
Valószínűleg semmi! A kulcsok vízállóak! A masszív kivitel miatt elég sok mindent kibírnak, ha nem is lehetetlen, de nagyon nehéz őket tönkretenni.

5. Mit jelent a proxy?
A proximity (közelítés) angol szó rövidítése, ami arra utal, hogy a kulcsot nem kell sehova bedugni, elég az érzékelőhöz közelíteni.

6. Miért Pegasus?
Cégünk a Pegasus cég termékeit forgalmazza Magyarországon A Pegasus Taiwan egyik vezető biztonságtechnikai eszközöket előállító vállalata. A PEGASUS márka már több mint húsz éve van jelen a RFID és PROXIMITY eszközök piacán. Cégünk közvetlen kapcsolatban áll a Taiwani gyárral, ahol havonta több mint 4 millió dollár (ez körülbelül 6.8 milliárd forintnak felel meg) értékben állít elő proximity beléptető és biztonságtechnikai eszközöket.
A fő termelési profilok a következők:
- RFID beléptető és munkaidő nyilvántartó rendszerek
- Hálózatba köthető beléptető rendszerek eszközei
- Liftvezérlő egységek
- RFID kulcsok, kártyák gyártása
- Elektromos / mágneses zárak gyártása
- Proximity
- Nagytávolságú RFID rendszerek, garázskapuk, parkolóházak részére

7. Meg lehet bízni egy távol keleti gyártó termékében?
Igen. Manapság már minden a távol keleten készül. A legtöbb amerikai és európai cég gyártó és összeszerelő üzemei is Kínában vagy Taiwanon találhatóak.
A PEGASUS rendelkezik ISO9001:2000, CE, IEC, EN tanúsítványokkal, amelyek garanciát biztosítanak a magas minőségre.

8. Hogyan "jóárasítjuk" termékeinket?
A hasonló rendszerek tipikusan egy kereskedelmi láncolaton ( gyártó - importőr - nagykereskedő - kiskereskedő - installáló cég ) keresztül jutnak el a végfelhasználóhoz. A mi cégünk közvetlenül vásárol a taiwani gyártól és közvetlenül adja tovább a végfelhasználóknak a termékeket. Így kimarad a fenti kereskedelmi lánc és kimarad a "láncszemenként" szokásos 20-50% haszonkulcs, ami egyébként az árakat megterhelné. Ezért a versenyképes ár nem alacsony minőséget jelez.

9. Ha a munkahelyemen és a lakásomnál is ilyen rendszer van, használhatom ugyanazt a kulcsot?
Igen, egy kulcsot tetszőleges számú kapuhoz fel lehet programozni.

10. Mi a helyzet más gyártók által gyártott kártyákkal?
A rendszereink az EM tipusú kártyákat támogatják. Elméletileg az RFID az egy nyitott szabvány, és az eszközök kompatibilisek egymással. A gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy a legtöbb rendszer hajlandó is együtt dolgozni, sajnos vannak azonban olyan rendszerek, amelyek nem hajlandóak csak a saját kulcsukat felismerni.11. Mennyi garanciát vállal a cég a kulcsokra?
A kulcsok nem tartalmaznak mozgó alkatrészt, ezért nagyon kicsi a meghibásodás esélye. Ne próbálja a kulcsot szétszedni, meghajlítani, átfúrni, stb. A kulcsok nem tartalmaznak elemet, ezért korlátlan ideig használhatóak. Ezért a forgalmazó cég 3 év garanciát vállal a kulcsokra és az olvasó eszközre. A jótállás nem terjed ki a fizikai sérülésekre, a szokásos elhasználódásból adódó kopásra és illetéktelen javítási kísérletre.

12. Van olyan rendszerük ami több ajtót is kezel?
Igen! Forgalmazunk olyan hálózatba köthető vezérlőket is, amelyek maximum 160 ajtót képesek kezelni. Ezek a rendszerek egy számítógéppel vannak összekapcsolva és ezen a gépen lehet a kulcsokat letiltani, programozni, listázni, stb. Főbb felhasználási területek: Irodák, szállodák, kempingek, bankfiókok, iskolák, stb. Kérje egyedi árajánlatunkat!

13. Lehet-e másolni a kulcsokat?
A kérdésre röviden a válaszom: Igen! Részletesebben kifejtve viszont: NEM! Több vásárlóban is felmerült a fenti kérdés ezért nagyon fontos tisztázni ezt! Tulajdonképp nem is az a kérdés, hogy lehet-e, hanem, hogy megéri-e másolni? Manapság sajnos mindent lehet másolni, kezdve a pénztől a gyógyszereken keresztül a DVD, CD lemezekig. Más kérdés, hogy egy olyan professzionális eszközpark kiépítése, amivel pl. pénzt lehet gyártani, sokmillióba kerül. (És mellékesen bűncselekménynek számít!) Hasonló a helyzet a proxy kulcsokkal is.
Lássuk, hogy mennyi a költsége a különféle beléptető eszközök lemásolásának:
1. Sok helyen kapukódot használnak. Sajnos a kódot egy a kapu környékén tébláboló ember könnyedén lelesheti. (Esetleg egy távcsőt használva egy közeli autóból, még fel se tűnik a lakónak, hogy épp most lopták el a kódját!) Tehát ennek a módszernek a biztonsága nagyon alacsony!
2. A legtöbb helyen még mindig a kulcs a divat. Egy kulcs lemásolásának a költsége kb. 500-1500 Ft között van a kulcsmásolónál! Tehát ez se nevezhető komoly költségnek.
3. Proximity kulcsot is lehet elméletben másolni. Egy olvasó eszköz meg nem is drága, de egy olyan labor, ami át tudja írni a kódot egy "üres" kulcsba, az már komoly pénzbe kerül és nem is lehet bárhol kapni.
Tehát összehasonlítva a félórás ácsorgás és a kulcsmásolás költségét a proxymity kulcs másolásának a költségével. Látszik, hogy a proxy kulcsos rendszerek sokszorosan biztonságosabbak a hagyományos rendszereknél.

14. Mit tegyek, ha nekem mégis egy biztosan másolhatatlan kártyára van szükségem!
Erre is van megoldás! Vannak olyan kártyák, amelyeket a tudomány mai állása szerint nem lehet másolni, persze ezek jóval drágábbak az átlagos EM vagy Mifare kártyáknál.


Kezdőlap | Elérhetőség | Tájékoztató | Árak | Árajánlat kérése | WEBSHOP - Új!!! | Közös kepviselőknek | Referenciák | Gyakran feltett kérdések | Kérdezzen tőlünk | Irodai rendszerek | Gyártó weboldala | Tudásbázis, Szótár | Oldaltérkép


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenübe